Restaurant On Cru

Net achter de Maasboulevard vinden we het Haringvliet, de straat aan de gelijknamige haven die ooit voor de haringschepen bestemd was en later voor die van de Rotterdamse Admiraliteit. Op die plek floreert On Cru, sinds drie jaar het domein van Kelvin de Pijper, chef-kok, en gastvrouw-sommelier Denise van der Mijn. Met een klassieke inrichting met glas-in-lood en dikke plafondbalken en witgedekte tafels.

De chef kookte bij Rotterdamse topzaken voordat hij hier, met Denise, neerstreek met de bedoeling er een topzaak van te maken. Dat lukt goed. Wij mogen op het terras plaatsnemen – heerlijk sfeertje daar – en we kiezen gebakken langoustine met pompoen, dutch yellowtail, groene appel en lavas. Verrukkelijk. Net als de zwezerik op het ander bord. Het malse vlees geglaceerd met het braadvocht, zwarte kardemom en lavas en opgediend met blokjes geglaceerde ananas. Bijzondere combinatie.

Hoofdschotel: gebakken ossenhaas met knolselderij, jus van rode wijn, kruidenzwam en een supplement van eendenlever. Verrukkelijke kost. Zeker met dat glas donkerrode Santa Barbara van cabernet sauvignon-, montepulciano- en merlotdruiven uit de Italiaanse Marken.

Topper.

Restaurant On Cru
Haringvliet 92B
3011 TH Rotterdam
010-313 8671
www.oncru.nl
@oncrurestaurant
Woe. t/m zo. lunch en diner, woe. alleen diner.
Parkeren aan de kade.
Menu’s en à la carte

Vorige
Vorige

Restaurant Ono

Volgende
Volgende

Restaurant Oliva