Restaurant Ono
Op de Kop van Zuid, in de Montevideo-toren, vinden we Restaurant Ono, een culinair rustpunt in het bruisende aanbod van Rotterdam. Chef-kok Daniel Kwan en souschef Stefan Mercera voeren een creatieve en ambachtelijke fusion-keuken, gebaseerd op de traditioneel Japanse, met moderne Europese technieken.
De inrichting van Ono is sober en strak, de bediening bijna geruisloos. De kaart meldt een bijna overweldigende hoeveelheid populair-Oosterse gerechten (sushi’s, maki’s en nigiri) maar er kan ook uitgebreid à la carte worden gegeten.
Na openingshapjes als edamame (klassieke Japanse sojaboontjes) en kippasteitjes met Spaanse peper, proeven wij allerlei bereidingen (gyoza, tataki, tempura) van onder andere tijgergarnalen en Noorse zalm met een emulsie van bosui emulsie en furikake. Naast spiesjes van op houtskool geroosterd Wagyu A5-vlees met saus van peterselie en witte soja. En geelstaart-koningsvis met koriander en jalapeño. Verrukkelijk.
Ook de hoofdgerechten zijn áf. Voorbeeldig gegaarde kreeft met Hollandaise en beurre blanc met dashi, naast de signatuurschotel van dunne lende met aardappel en ponzu. Met glazen passende wijn. Tot slot lychee met huisgemaakte suikerspin en rabarber.
Verrassend.
Restaurant Ono
Antoine Platekade 1005
3072 ME Rotterdam
010-486 3962
www.ono-restaurant.nl
Woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.