Restaurant Oliva

Het Rotterdamse Oliva van patron-cuisinier Alex Verburg is een ‘buurt-Italiaan’, hoewel alle personeelsleden Nederlanders zijn. Het restaurant bevindt zich aan de wat rustiger kant van de met horecazaken verluchte Witte de Wittstraat en is een typisch Rotterdamse doe-maar-gewoon zaak waar een enorme muurschildering van drogende tagliatelleslierten de aandacht naar zich toezuigt.

Wij bestellen vitello tonnato van kalfshaas, met verse tonijn en ansjovismayonaise, naast de carpaccio van het huis: dungesneden Holstein presa met truffel, pecorino en aceto balsamico. Klassieke Italiaanse kost met een Rotterdams tintje: heerlijk. We drinken er Soave bij (San Cassiano) van garganega- en trebbianodruiven bij het Gardameer.

Een op verzoek klein gehouden pasta, ‘spaghetti nero’ met inktvis, bottarga, crème fraiche en kruidenolie met pistache, zorgt voor nog wat ruimte voor hoofdgerechten. Prima gegaarde hertfilet met pompoen, truffel, witte biet, bloemspruitjes en wildjus, naast aubergine-steak met truffelrisotto, parmezaan, groentejus en waterkers: een groene smaakbom. In het glas nu: donkerrode Montepulciano uit de Marken, smaken naar kers en peper. Tot slot verrukkelijke tiramisu classico met hazelnoot.

Sympathieke zaak.

 

Restaurant Oliva
Witte de Withstraat 15a
3012 BK Rotterdam
010-412 1413
www.restaurantoliva.nl
@oliviarestaurant_rotterdam
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant On Cru

Volgende
Volgende

Restaurant Old Dutch