Restaurant Elea

Na jaren in Rijswijk successen te hebben geboekt, hebben gastvrouw Bibi Kuyp en chef Takis Panagakis hun restaurant Elea (oud-Grieks voor olijf) verplaatst naar het Noordeinde in Den Haag. Op een steenworp afstand van Paleis Noordeinde laten zij de Residentie kennismaken met hun creatieve, moderne keuken met subtiele Griekse invloeden.

Op hun internationale wijnkaart zien we veel Griekse wijnen, gemaakt door de absolute top van Griekenland. Een bijzondere wijn is gemaakt van Assyrtiko-druiven, geoogst op het eiland Santorini en vervolgens vijf jaar lang op fles gerijpt in de zee bij Santorini.

Wij proeven een openingshapje van Dutch yellowtail kingfish met een Griekse salade van komkommer, tomaat, groene paprika en kapperblad. En daarna ‘knolselderij Wellington’ met koolrabi, avgolemono en daslook. En langoustine met pompoen, pompoenpit en Griekse suneli-specerijen. Heerlijk allemaal, niet eerder toonde de Griekse keuken in ons land zich zo divers en verfijnd. Na stifado (sukade) van kalf met ui, bulgur en Metsovone-kaas besluiten we met zoete tzatziki, een dessert van Griekse yoghurt, komkommer, dille, knoflook, olijfolie en witte chocolade. Mooi!

 

Restaurant Elea
Noordeinde 142
2514 GP Den Haag
070-214 3860
www.restaurantelea.nl
@restaurantelea
Di. en woe. gesloten, rest van de week diner, za. en zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

 

Vorige
Vorige

Ethica restaurant & bar

Volgende
Volgende

Dekxels