Ethica restaurant & bar

Robin Collard, de patron-cuisinier van huiskamerrestaurant Ethica in Den Haag, is een man die alles kan. Vooral in de keuken maakt hij alles zelf. Van bier tot frisdrank, van kaas tot worst, van kimchi tot tempeh, miso en sojasaus. Daarnaast zijn er de fruitbomen, kruiden en groentes in zijn eigen tuin. Samen met Joske Meijer (gastvrouw-stylist) zorgen zij voor duurzaamheid.

Wij proeven zuurdesembrood met olijfolie en bierstroop, en geitenbrie met toast, walnoten en appelstroop bij een glas biologische witte wijn. De voorgerechten zijn opmerkelijk goed: reerib met aardappelsalade, rode kool en barbecuesaus, naast gevulde inktvis met rivierkreeft, rijst en schuim van huisgemaakte vissaus. Het hertvlees à point gegaard, de inktvis zacht en mals en de garnituren passend en smakelijk.

Bij de hoofdgerechten valt de wildzwijnsteak op. Goed van smaak en cuisson, en met lekkere crème van peterseliewortel met aardappel-millefeuille en olijvenjus. Op het andere bord maagjes van wilde gans – mooie leverige vleessmaak – met appel, bietenwafel en heerlijke calvados-balsamicostroop.

Aanwinst voor Den Haag.

 

Ethica restaurant & bar
Dunne Bierkade 35
2512 BD Den Haag
070-215 9093
www.ethicarestaurant.nl
@ethicarestaurant
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur, za. en zo. vanaf 13:00 uur. Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Garuda by Ron Gastrobar Indonesia

Volgende
Volgende

Restaurant Elea