Dekxels
Al twee decennia een topper in het rijk met horeca gezegende Dennewegkwartier: restaurant Oker, jong, dynamisch en grootsteeds. Waar jong en oud en hip en klassiek elkaar verdragen én er graag terugkomen. Patrons Thomas Bribié en chef-kok Raymond Prins zijn de bedenkers en ze slagen er met hulp van jonge brigades in de zaak drukbeklant te houden.
Na een Vietnamese oester met papaya, laos, limoen, gember en rawit-pepertjes smullen wij van gerookte paling met brioche, venkel, wasabi en dashi, en vegetarische Kung Pao bloemkool met gember, pinda, bosui en chili. En gamba dumplings met kokos, limoenblad, laos, rawit en kervel. Ongecompliceerde, heerlijke kost. Met glazen (veel wijnen zijn los te krijgen) sappige Spaanse verdejo (Piqueras).
Hoofdschotels: ‘miso zalm’ met shiso, wasabi, sake, tobiko en yuzu. En een vegetarisch gerecht van aubergine, kokosrijst, djeroek poeroet, emping en pinda. En een traditionele entrecote met truffel, knoflook, miso, shisito en nori. Smulgerechten, goed bereid, zeer op smaak en met dikwijls verrassende garnituren. In het glas: Zuid-Afrikaanse chenin blanc (De Morgenzon), rijp en mondvullend. Afgesloten met een goed verzorgd kaasdessert.
Dekxels
Denneweg 130
2514 CL Den Haag
070-365 9788
www.dekxels.nl
@dekxels
Dagelijks geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.