La Cebolla
Heerlijke nieuwe mediterrane zaak van Cees en Ester Timmerman, die voorheen Delicees uitbaatten. In hun La Cebolla (de ui) draait het om goed eten op basis van klassieke mediterrane receptuur gemixt met moderne accenten (en Spaanse ondertonen). Ondogmatisch ook, dus geen ‘verplichte’ menu’s meer, maar alles van kleine schotel tot en met grote, van à la carte tot menu. Gevestigd op de bovenverdieping van Stadsbrasserie De Witt in de Nieuwstraat, in het hart van Dordrecht. Ooit zat daar de eerste Dordtse Hoogere Burger School.
Ons proefgezelschap bestelt enkele kleine voorgerechten, zoals kervelwortel met buikspek en beurre blanc, naast gazpacho van aubergine. Mooi van smaak, zoals we van Cees gewend zijn. We drinken er heerlijke witte Côtes du Rhone bij (Matthieu Barret) van onze lievelingsdruiven marsanne, roussanne en viognier.
Gevolgd door een vegetarisch hoofdgerecht: paddenstoelenragout met courgettebloem en crème van geitenkaas. Lekker! En super-Spaanse pinchos morunos (gemarineerde lamshaas) met sofrito. En tot slot sorbetijs van Granny Smith bij cheesecake met vanille en granola.
Prima kost allemaal. Cees is het nog niet verleerd.
La Cebolla
Nieuwstraat 60-62
3311 XR Dordrecht
078-621 3772
www.lacebolla.nl
@la_cebolla_by_delicees
Zo. en ma gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.