Restobar Vertu

Aan de voet van de toren van de Grote Kerk van Dordrecht vestigde restaurant Vertu zich in het historische pand dat eerder onderdak bood aan restaurant Delicees. De man achter Vertu is Edwin Roestenberg van restaurant Post in de Merwestad, die het pand zorgvuldig renoveerde en opnieuw inrichtte. Vervolgens bood hij het zijn medewerkers Mitchel de Deugd en Kim van der Klooster (nu chef-kok en gastvrouw) aan. Daarmee was het plaatje compleet. En Dordrecht had er een fine dining-restaurant bij. 

De keuken is mediterraan met eigentijdse accenten, en dat proeven wij meteen aan de amuse van mootjes kalfszwezerik, gebakken met oosterse kruiden en smaakmakers. Prachtige binnenkomer, zeker ook met de naar Pouilly Fuissé smakende Franse bourgogne van Vincent Prunier.

Na een schaaltje mosselen vervolgen we met rode mul, op de huid gebakken en in zijn geheel geserveerd met Hollandse en oosterse groentes. Het mooiste visje uit de Noordzee, uitstekend bereid en opgemaakt, gul gedoseerd. Besloten met een boekweitkoekje met gerookte vanille, honing en miso: heerlijk dessert.

Verrassende nieuweling.       

Restobar Vertu
Lange Geldersekade 8
3311 CJ Dordrecht
078-647 6435 
www.restobarvertu.nl 
@restobarvertu
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, woe. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Volgende
Volgende

La Cebolla