Café Pompette
Pompette in het hoekpandje van voorheen een Rotterdamse banketbakkerij is een kruising tussen een eetcafé en een bistro. Het is er aangenaam druk en de keuken is uitstekend. Dat moet ook wel want de kookkunst van de chef, Remco van de Lagemaat, kennen we uit o.a. Bistrot du Bac op Katendrecht en Bar Berta in het Scheepvaartkwartier. De keukenstijl is Frans en brengt interpretaties van bijvoorbeeld rogvleugel met daslookcrème, inktvis a la carbonara, en briochetoast met foie gras en paling.
Het mayonaise-eitje als amuse in Du Bac, zien we terug als appetizer, gevuld met groene mayonaise, kruidencrème en olijvencrunch. Lekker! We drinken er bleekgele, mineralige Douro bij. Gevolgd door uitstekend gegaarde zwezerik met een garnituur van bloemkool, grapefruit en saus van langoustines. Op het andere bord coquilles met broccolicrème, geroosterde blini, sobrasada en bloedsinaasappel. Verrassende gerechten, vol smaak en met een perfecte cuisson. Hoofdschotel: lamsrack en -worst met doperwten, asperges, morieljes en gebrande ui. En glazen rode bourgogne. Besloten met crème brûlée met smaken van vanille, koffie en sinaasappel.
Heerlijk no-nonsens adres.
Café Pompette
Bergselaan 186A
3037 CK Rotterdam
0681 028 698
www.cafepompette.nl
Za. en zo. gesloten, rest van de week geopend vanaf 16:00 uur.
Parkeren in de buurt.
À la carte.