Bistrot du Bac
Katendrecht, de voormalige rosse buurt van Rotterdam, is tegenwoordig een gewilde (yuppen)woonlocatie en een culinaire hotspot. Vooral de omgeving van het ooit gevaarlijke Deliplein is nu een place-to-be met onnoemelijk veel restaurantjes. Zo ongeveer de oudste ervan (tien jaar) is Bistrot (met een t) du Bac. Franser dan Frans met Parijse fin de siecle-affiches, Montparnasse-meubilair en metrotegeltjes. En de menukaart op een A4-tje vol heerlijkheden uit de Franse bistronomie.
De patrons Maartje en Joost van de Braak verrassen ons met à point gebakken zeeduivel met spinazie en kerriedressing. Mooie schotel. Naast met de hand gesneden steak tartaar van het Gasconne-rund met getoast stokbrood. Ook prima. We drinken er smakelijke Bourgogne Aligoté bij (Sylvain Pataille).
Gevolgd door kwartel, gevuld met kipfarce en pruim. Het vogeltje goed gebakken, mals en op smaak, opgediend met vergeten groenten en in ganzenvet gebakken aardappeltjes. Op het andere bord: perfect gegaarde rogvleugel met beurre noisette, kappertjes, bimi en amandelen. In het glas: rosé uit de Bandolstreek (Domaine Tempier), mooi combinerend. Tot slot frangipane met dragon-abrikooscompote.
Een uitstekende zaak.
Bistrot du Bac
Sumatraweg 5-B
3072 ZP Rotterdam
010-846 4859
www.bistrotdubac.nl
@bistrodubacrotterdam
Ma. en di. gesloten, rest van de week diner, zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.