Brasserie Kaat Mossel
Aangenaam Parijs-achtig bistrosfeertje in de populaire Rotterdamse brasserie Kaat Mossel, van Ron en Marie-Claire Hirt. Waar iedereen elkaar kent en op voet van gelijkheid met elkaar omgaat. Normaal probeer je hier een buitenplaatsje te bemachtigen – een zéér Frans sfeertje aan dat lange terras onder de bomen – maar deze keer werkt het weer niet mee.
Na een toastje met wildpaté komt er Ibericoham op rucola, bij glazen Santenay van Gaillot. Gevolgd door sashimi van rauwe tonijn en plakjes Shetlandzalm. Een glaasje Kikkoman sojasaus erbij om in te dopen, bolletjes wasabi en wat wakame voor extra smaak. Lekker! En kingcrab uit het Noordpoolgebied, gekookt in zeewater en opgediend met wasabimayonaise en plakjes limoen.
Uiteraard volgen mosselen als hoofdschotel. Onze eigen Zeeuwse, vlezig en vol smaak, gekookt in water met crème fraîche en een scheut Pernod. Verder een gemengde salade met frieten en huisgemaakte mayonaise. Heerlijk!
Tot slot een trio van chocolade (puur, melk en wit), in laagjes opgebouwd tot een cilinder. Met vanillesaus, een quenelle slagroom en verse munt.
Kaat Mossel kan niet stuk.
Brasserie Kaat Mossel
Admiraliteitskade 85
3063 EG Rotterdam
010-404 8600
www.kaatmossel.nl
@restaurantkaatmossel
Zo gesloten, rest van de week geopend vanaf 11:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.