Restaurant Joelia

Bijna tien jaar resideerde superchef Mario Ridder in Joelia, in Hilton-Rotterdam. De huidige souschef Sofiane Bons en gastheer Pieter Timmer zijn de opvolgers. Het restaurant met zijn messing, marmer en Amerikaans eikenhout blijft een oogstrelende en rustige oase in het hart van de wereldhaven.

Zo ook de keuken, die speels en licht is, en van een buitengewone harmonie. Zoals blijkt uit de amuse van aubergineschuim met augurk en parmezaan. En nog twee amuses: scampi met meloen, kerriemayonaise en sesamkletskop, naast tomaat, basilicum en burrata als salade Caprese Prachtsmaken! Sommelier Johan Spin schenkt er verrassende grüner silvaner bij (Weingut Keller).

Gevolgd door een Rhônewijn van grenache blanc, roussanne, viognier en clairette van Château Mont-Rédon (Lirac) bij een verrukkelijke combinatie van zalm, raapstelen en beurre blanc. En Wiedenlam, kotelet en nekstuk, mals gegaard en perfect op smaak, met asperges en een voorbeeldige Hollandaise. In het glas nu: Spaanse wijn van José Periente van houtgelagerde verdejo (Rueda). Tot slot brengt bedrijfsleider Remko Bögemann mooie kazen.

Grote klasse: alles klopt hier nog steeds.

 

Restaurant Joelia
Coolsingel 5
3012 AA Rotterdam
010-710 8034
www.joelia.eu
@restaurantjoelia
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeergarage om de hoek.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Brasserie Kaat Mossel

Volgende
Volgende

Restaurant In Den Rustwat