Restaurant ‘t Pestengasthuys
Historische ambiance met dikke metselmuren, balkenplafonds, schouw met brandend haardvuur en met wit linnen gedekte tafels, in het hart van Zwolle: ’t Pestengasthuys. Met een terras op een middeleeuws pleintje. Chef-kok Paul Stegenman is een vakman, en echtgenote Sonja is een hartelijke gastvrouw en sommelier. De keuken is traditioneel Frans en behaagt daarmee een grote schare trouwe gasten.
Wij nippen aan een frisse sauvignon blanc uit de Pays d’Oc bij een verrassend voorgerecht:
taartje van Noordzeekrab met grapefruit, bulgur en mayonaise van schelvislever. Mooi! Ook de reisgenoot smult: marbré van rundertong, gepofte knolselderij, pompoen en kruidkoek. Hoewel hij daar liever een ‘vettere’ wijn bij had gehad. Vooruit maar, Sonja schenkt Apostelhoeve Cuvée XII van druiven als müller-thurgau, auxerrois en pinot gris. Perfecte match. Limburgse klasse.
We vervolgen met black angus-voor-twee, aan tafel gesneden en geserveerd met truffel en eigen jus. Mals vlees met een heerlijk garnituur dat om een topwijn vraagt: donkerrode barbera d’alba uit Piemonte (Giacosa Fratelli). Tot slot clafoutis van doyenne du comice met gezouten karamel en bruinbier-sabayon.
Een feestje.
Restaurant ‘t Pestengasthuys
Weversgildeplein 1
8011 XN Zwolle
038-423 3986
www.pestengasthuys.nl
Ma. gesloten, rest van de week diner, zo. alleen lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.