Restaurant het Seminar
Eigenaar Willem Bokhove en chef-kok Jelle Wagenaar van restaurant Het Seminar in een voormalig klooster in Zenderen weten waarom ze een groene Michelinster kregen: ‘Doordat we alles in eigen beheer hebben, moestuin, graan, kaasmakerij. En eigen Lakenvelder en Brandrode koeien en varkens en kippen van diverse rassen. We zijn zelfvoorzienend waardoor het aanbod elke dag anders is. Geen verrassingsmenu meer, maar terug naar à la carte zodat de gast zelf kan kiezen.’
Ons proefteam kiest, indachtig deze wijze woorden, voorgerechten als mozzarella met roodlof, lavas en walnoot, varkenslende met kweepeer, ras el hanout en couscous. En makreel met crème-fraîche, appel en kappertjes. Pure smaken, knapperig-verse ingrediënten en goede bereidingen. Bij glazen viognier uit de Pays d’Oc (Maison Centaurée) die mooi aansluiten.
Een tussengerechtje van bloedworst met rode kool, peer en roggebrood (lekker!) brengt ons naar de hoofdschotels: scholfilet met peterseliesaus, diamanthaas met dragonjus en picanha (runderstaartstuk) met Provençaalse jus. Heerlijk. Zeker ook met de Oostenrijkse rode wijn: St.Laurent (Dachauer) uit de Thermenregion. Tot slot panna cotta van amaretto met koffiecrumble, chocolade-ijs en karamel.
Topper!
Restaurant het Seminar
Hertmerweg 42
7625 RH Zenderen
074-259 5979
www.hetseminar.nl
@het_seminar
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
À la carte.