Bij Broeders
Al meer dan tien jaar runnen de Zwolse broers Bjorn (chef-kok) en Sven (gastheer) Westenberg hun restaurant Bij Broeders in het centrum van de Overijsselse hoofdstad. De oude betonmuren van hun ‘eettempel’, zoals zij hem zelf noemen, werd door hen opgeleukt met een grote ‘glas-in-lood’ wandschildering met zichzelf geportretteerd als wijnengelen en de beschermheilige Michaël van Zwolle. De keuken van Bij Broeders is klassiek Frans-Mediterraan met Oosterse invloeden.
Bij glazen Zuid-Afrikaanse chenin blanc (Simonsig Estate, Stellenbosch) proeven wij makreel met komkommer, yoghurt, citrus en radijs, en biologische ganzenlever met peer, rode kool en noten. Smakelijke, moderne gerechten met veel bite. Mooi opgemaakt ook. Een coquillegerecht met bloemkool, snijboon, amandel en kaviaar is dan het tussendoortje, met nog steeds die Stellenboschwijn. Gevolgd door polderhoen met aardappel, groene kool en vadouvan, en op het andere bord filet van IJsselrund met pommes fondantes, eendenlever, knolselderij en truffel. Rijke smaken, gulle portionering, uitstekende cuissons. In het glas nu Californische zinfandel (Lohr), dieprood en smakelijk. Tot slot banaan met karamel, spekkoek en vanille.
Uitstekende zaak.
Bij Broeders
Bethlehemkerkplein 32
8011 PH Zwolle
038-853 0777
www.bijbroeders.nl
@restaurant_bij_broeders
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.