WOX

Wox is niet stuk te krijgen. Al 25 jaar zit dit elegante restaurant op de plek waar vroeger Sauer zat, en nog steeds is het een gewild adres aan het Lange Voorhout. Lucien en Bahija Bastiaan zweren onveranderlijk bij het concept van shared dining waarmee ze ooit als eersten begonnen.

Er wordt champagne blanc de blancs geschonken (Hostomme) bij de eerste gerechtjes: ceviche van coquilles met leche de tigre. Meteen in de roos: verrukkelijk zilt en umami, mooi van bite. Hetzelfde geldt voor het gerecht van de tafelgenoot: kingcrab met ijsbergsla, dragonmayonaise en gele curry. Wat een smaken! We drinken er de aangename Provencerosé bij van Chateau Thuerry, gemaakt van grenache- en cinsaultdruiven.

Die begeleidt ook de hoofdgerechten: kalfslende met hummus en vinaigrette van zwarte sesam, naast dry aged ribeye met chimichurri en spitskool. Opnieuw fantastische smaken! Tot slot het grand dessert van heerlijke zoetigheden, om te delen.

Wox is nog steeds toonaangevend in de wereld van de fusion.

 

WOX
Lange Voorhout 51
2514 EC Den Haag
070-365 37 54 en 0615 890 562
www.wox.nl
@restaurantwox
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeergarage voor de deur.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Aan de Spuihaven

Volgende
Volgende

Walter Benedict