Restaurant Aan de Spuihaven
Essat Abdelhalim kookte bij Soenil Bahadoer en Jeroen Smeenk was sommelier bij Ciel Bleu. Twee kanjers, die door patrons Roos en Patrick van Dijk naar Dordrecht zijn gehaald om de gezichten te worden van restaurant Aan de Spuihaven. Inderdaad gelegen aan die stadgracht uit de 13e eeuw en met grote zwartwit foto’s aan de muren getuigend van de middeleeuwse roem ervan.
‘Europese fine dining met oosterse invloeden’ noemen ze hun keuken en met stevig geprijsde gerechten nemen ze een voorschot op de komende culinaire roem. En inderdaad: wij ontdekken dat Smeenk veel van wijnen weet en dat Abdelhalim voortreffelijk kookt. Bijvoorbeeld hamachi met gebrande komkommer en zoetzure radijs, met een oosterse vinaigrette eroverheen geschonken. Heerlijk voorgerecht. En een pièce van met vadouvan gemarineerde tarbot met gewelde kreeft en beurre blanc. Crème van peterselie erbij, minibospeen, antiboise en krokant van couscous. Plus een glas boterige bourgogne. Uitstekend. Tot slot mousse van five spices met gemarineerde vijg, roomijs van hazelnoot en gel van vijg en citrus. Heerlijke kost, daar aan de rand van het Dordtse centrum.
Restaurant Aan de Spuihaven
Spuiboulevard 3
3311 GM Dordrecht
078-785 3147
www.aandespuihaven.nl
@restaurantaandespuihaven
Do. t/m ma. geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeergarage om de hoek.
Menu’s en à la carte.