Visrestaurant Zeezout
Uitstekend restaurant van de gedreven patron-cuisinier Patrick ’t Hart die jarenlang investeerde in kwaliteit en daar nu de vruchten van plukt. De gasten kunnen genieten van prachtige variaties en combinaties uit zijn open keuken, onder het plateau van muurtegels met de afbeelding van een rode poon.
Wij snoepen van zuurdesembrood met ansjovismayonaise bij een verrassend goed glas Griekse assyrtiko (Idisma Drios). Het voorgerecht is sashimi van tonijn met komkommer, komkommermousse en zuurdesemtoast: ruime portie vis op soja met niet te scherpe wasabicrème en met inktvis gekleurde toast. Alles supervers en zeer goed van smaak.
Op het andere bord rauwe zeebaars met Italiaanse Borettana-ui. De vis tot tartaar gesneden en opgediend met crème van sjalot, citroen en zilverui. Fris, zilt en beet.
Het hoofgerecht is op de huid gebakken zeebaars met sap en spaghetti van snijbonen en een mals stukje kalfswang. Opnieuw alles supervers. Naast op de graat gegaarde griet met aardappelpartjes en wortel/sinaasappelcrème. Met een glas Blauburgunder pinot nero (Kaltern). Tot slot chocoladecake met vanille-ijs, walnoten en karamel.
Topzaak.
Visrestaurant Zeezout
Westerkade 11
3016 CL Rotterdam
010-436 5049
www.restaurantzeezout.nl
@restaurantzeezout
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner, woe. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.