Restaurant YANO
Dertigers Britta en Yuri Wattimena imponeren met YANO – de namen van hun twee kinderen zijn in deze kapitalen verwerkt – in Rotterdam-Hillegersberg. Een fine dining-restaurant vlakbij de Bergsche Plas met een gemixed Japans-Scandinavisch inrichting en een wereldse keuken. De patrons kennen het klappen van de zweep want ze werkten in topzaken als Amarone, FG Restaurant en The Millèn. Dat is te merken: YANO ontpopt zich nu al als een gastronomische oase in de Maasstad met een eclatante toekomst.
Met instemming ondergaan wij het rustgevend minimalistische decor van de nieuwe Hillegersbergse hotspot: veel hout, lichte kleuren, tafels gedekt met linnen, goed zittende kuipstoeltjes. Daar zijn de voorgerechten: steak tartaar met cèpescrème, knolselderij en eidooier, naast langoustine met Mexicaanse pipian verdesaus, jalapeño-mayonaise en Huacatay (Peruaanse zwarte munt). Internationale en lokale smaken naast elkaar: mooi! We drinken er houtgelagerde chardonnay bij uit de Bourgogne.
Wagyu komt daarna met daikon, zeewier en kikkererwtenmiso, en op het ander bord mooi gebraden duif met pompoen, hazelnoot en koffie. Bij glazen rood ui Italië: Chianti classico. Tot besluit een kaasselectie.
Uitstekende zaak!
Restaurant YANO
Straatweg 114
3051 BM Rotterdam
010-842 4445
www.restaurantyano.nl
@yanorotterdam
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.