Villa Coucou

De Franse restaurantmanager Edouard Gaudin overreedde in Parijs zijn vriend Alexandre Martiano, die kookte in diverse topzaken, om samen in Den Haag een restaurant te beginnen. Ze vonden hun plek in het voormalige Indische restaurant Tampat Senang aan de Laan van Meerdervoort en verbouwden het, en richtten het in met groenvelours fauteuils en marmeren tafeltjes op nieuwe houten vloeren. Ook renoveerden zij de tuin en installeerden er een petanque-baan.

Wij proeven gerijpt Simmentaler rundvlees met gerookte oester en zeekruiden. Een aangenaam zilt-aards voorgerecht bij een mooi glas sauvignon blanc uit de Bordeaux (Beychevelle). Voor de tafelgenote is er geflambeerde makreel met groene appel en beenmerg. In het glas: Jurançon van Domaine Garras van puur Gros Manseng-druiven (Villa Coucou serveert vrij veel wijnen per glas).

Hoofdgerecht voor twee: Gascogne kalfsvlees met aardappel en gefermenteerde waterkers. Aan tafel wordt er mooi ingekookte kalfsjus overheen geschonken. Als begeleider is Beaujolais gekozen, een ouderwets lekkere Moulin Ă  Vent (Couvent de Thorin) van puur Gamaydruiven. Tot slot butternut marshmallow met kalamansi en tonkaboon.

Indrukwekkend nieuw adres.

 

Villa Coucou
Laan van Meerdervoort 6
2517 AJ Den Haag
0634 105 062
www.villacoucou.com
@villacoucou
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Walter Benedict

Volgende
Volgende

Umami by Han