Umami by Han

Aan het Haagse Buitenhof, tegenover de Passage (de oudste overdekte winkel-doorgang van Nederland), floreert al twaalf jaar het Chinese culinaire restaurant Umami van de beroemde chef-kok Han Ji. Drie ruimtes bepalen er de sfeer: de serre, het restaurant en het balkon. Het uitzicht is aantrekkelijk, binnen zijn er warme kleuren en een eigentijdse Oost-West flow. Ook is er een terras, gelegen voor de serre aan de voorzijde van het restaurant (dat ook vestigingen heeft in andere grote steden).

Umami by Han wil zijn gasten een culinaire reis bieden, waarbij de smaken van de Aziatische en de westerse keuken samen komen in een prikkelende fusion: het beste van twee werelden, zoals dat heet. Het resultaat is inderdaad bijzonder smakelijk. Dungesneden ossenhaas komt bijvoorbeeld met sojavinaigrette, Chilimayonaise  en veldsla. Naast eendenborst met komkommer, zeewier en sjalotvinaigrette. Heerlijke umami-smaken. Ook in het tussengerecht van enoki met komkommer, Sichuandressing, basilicumolie en krokant zeewier. Mmm! Hoofdschotels zijn krokante kippendijfilet met gembersaus en truffelsaus, en op het andere bord gebakken koningsgamba’s met knoflook, asperge, rivierkreeft en haringkaviaar. Verrukkelijk.

Umami by Han
Buitenhof 46
2513 AH Den Haag
070-392 1808
www.umami-restaurant.com/nl/den-haag
@umamibyham_restaurants
Dagelijks lunch en diner, ma. alleen diner.
Parkeergarages in de buurt.
Menu’s en à la carte. 

Vorige
Vorige

Villa Coucou

Volgende
Volgende

Tommy's & Zuurveen