Villa Augustus
Rotterdamse horecabaronnen realiseerden in het oude watertorencomplex van Dordrecht de opmerkelijke accommodatie Villa Augustus. Met een hotel en, in het iets verder gelegen voormalige pomphuis, een restaurant. Vooral dáárin is de Maasstedelijke doe-maar-gewoon filosofie ver doorgevoerd. De tafels en stoelen lijken van de rommelmarkt te komen, het bestek van de camping, de menukaart is een gevouwen A4-tje, en het linnen beperkt zich tot een papieren servet terwijl het tafeloppervlak onbedekt is en een variëteit aan houtprint en/of formica vertoont. Daarbij is de bediening onbeholpen, de à la carte-keuze beperkt en het tafelwater smaakt naar de kraan.
Desondanks komen daarbij uit de enorme open keuken – een zwaar theatraal accent in deze ‘postmoderne’ omgeving – aanvaardbare gerechten. Onze salades met sprot, en zeker die met warme geitenkaas, zijn smakelijk. Maar de escabeche van Noordzeevis blijkt een moot gebakken schelvis die koud wordt opgediend. De filet heilbot daarentegen is met zorg gebakken en de begeleidende aardappelpuree is smakelijk, net als de botersaus. En mooi combinerend met het glas viognier ‘Granit’ (Jacoutin) uit de Noord-Rhône.
Villa Augustus is bedacht hip en desolaat, maar aantrekkelijk.
Villa Augustus
Oranjelaan 7
3311 DH Dordrecht
078-639 3111
www.villa-augustus.nl
@villa-augustus
Dagelijks geopend van ontbijt t/m diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.