Valk Hotel Dordrecht
Hoewel de meeste Valkhotels zich toeleggen op zakelijk, ‘leisure’ of vergaderen, koos de vestiging Dordrecht, langs de A16, voor culinair. Edwin Zeilemaker, afkomstig uit de Rotterdamse Harbour Club, is de chef-kok, met carte blanche en een supersonische keuken.
In de sfeervolle eetzaal met rustgevende kleuren, tafels met witte lopers en enorme lampenkappen serveert hij een taartje van knolselderijcrème dat met ‘aarde’ van gedroogde en fijngemaakte paddenstoelen en muscovadosuiker tot een tuintje is gemaakt met ingelegde radijs, bloemkool, specerijen, spinazie-hummus en een krokant zonnebloempitten-koekje.
Gevolgd door langzaam gegaarde kalfshaas met basilicum en doperwtencrème, naast een rouleau van groene kool en gamba, met rode curry. Opgediend met crumble van knoflook-macadamia plus appel en groene cresses. En zacht gegaarde kalfsmuis, geserveerd met aardappel en bosui-mayonaise, met erbovenop krokante stukjes zwezerik. En ‘kaviaar’ van gekookt en gepekeld mosterdzaad. Eén en al smaak en textuur.
Gebakken corvina is het hoofdgerecht, opgediend met gestoofde groene kool met vadouvan en spekjes én serranoham-kruim. Het ‘Pornstar-Martinidessert’ tot slot, bestaat uit een meringue met cremeux van kwark, wodka en passievrucht met sorbetijs van passievrucht en krokante flakes van kokos.
Mooi!
Valk Hotel Dordrecht
Laan Van Europa 1600
3317 DB Dordrecht
078-870 0800
www.vandervalkhoteldordrecht.nl
Dagelijks geopend.
Parkeren.
Menu’s en à la carte