Tommy's & Zuurveen
Tom Janssen (gastheer-sommelier) en Teun Zuurveen (chef-kok) zijn de steunpilaren van dit sympathieke restaurant aan een gracht in het Haagse Zeeheldenkwartier. Twee kleine eetzalen staan de gasten ter beschikking naast – in de zomer – een boot, afgemeerd voor de deur, met feestverlichting en ruwhouten meubilair. Bites eet je hier, of Gerechten. Bij passende en betaalbare wijnen.
Wij kiezen sardien met tamarillo en koffie, naast paling met brioche en groene kruiden. Voor de derde eter aan tafel zijn de crackers van kippenhuid met eendenlever. Minimale portie, met veel ‘krak’ en een lekker leversmaakje. Net als de twee andere bites klein, maar goed verzorgd en smakelijk. We drinken er Australische chardonnay (Eden Valley Thorn-Clarke) bij, die boterig is met een lichte houtlagering.
Als hoofdgerechten worden bospeen met zwarte knoflook en komijn gekozen, naast pulpo met humus en aubergine. Mooi! En Ibericorib met dashicrème en gember. Supermals opgediend, dat laatste, met gemarineerde rettich, bonitovlokken, sesam, gepofte varkenshuid en nori. En tot slot een selectie van regionale kazen.
Heerlijke zaak.
Tommy's & Zuurveen
Veenkade 1
2513 EE Den Haag
070-753 2274
www.tommysenzuurveen.nl
@tommysenzuurveen
Ma gesloten, rest van de week geopend vanaf 12:00 uur, dinsdag vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.