visrestaurant Vis op de Dijk
Populair no-nonsens visrestaurant in Kralingen: geen overdreven garnituren op het bord maar uitsluitend smakelijke en betaalbare bereidingen. Geen wonder dat de mensen in de rij staan. De inrichting is simpel: houten tafeltjes, keukenstoelen, zwart-wit geblokte papieren servetten, bestek in een bakje op de hoek van de tafel, wijnkaart minimaal. Vader en moeder Hans en Linda Kloeg startten en verbouwden deze zaak en zoon Tim staat nu in de keuken.
Ons gezelschap heeft nog net een plaatsje kunnen bemachtigen en proeft fine de claire-oesters bij een mooi glas pinot grigio. Waarna de lekkernijen als vanzelf volgen.
Zalmtataki, ceviche van kabeljauw en een ouderwets lekkere Hollandse garnalencocktail krijgen applaus. Zoveel smaak, zoveel plezierig gezelschap om je heen (buurtbewoners, smulpapen en passanten). En warme gerechten zoals in roomboter gebakken tarbot met kokkels en hollandaisesaus. Of ossenhaas met black tiger garnalen. Heel mooi zijn onze sliptongetjes met groene salade, heerlijke frieten en een schaaltje mayo. In het glas: frisse verdejo (Rueda, Marqués de Riscal). Tot slot chocoladetaart met frambozendressing.
Sympathiek doe-maar-gewoon adres.
visrestaurant Vis op de Dijk
Oudedijk 235A
3061 AH Rotterdam
010-236 4809
www.visopdedijk.nl
@visopdedijk
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.