Restaurant The Millèn
Middenin Rotterdam, tegenover het Centraal Station, bevindt zich restaurant The Millèn van patron-cuisinier Wim Severein. Op de eerste verdieping van het Marriott Hotel in de iconische Millenniumtoren. Severein kookte het Wereldmuseum in Rotterdam, en daarvoor restaurant De Engel, in de prijzen en in The Millèn doet hij hetzelfde: zoeken naar toegankelijke, spannende en bijzondere smaakcombinaties.
Wij zitten in de elegante eetzaal bij het grote raam dat een panoramische blik biedt op het Groothandelsgebouw en het station, en we drinken Nieuw-Zeelandse Main Divide (Donaldson) van houtgerijpte chardonnay bij gepekelde runderbavette met doperwt, oester, bonenkruid en cecina (dooraderd runder-rookvlees). Naast gegrilde rode mul met tomaat, ansjovis, beurre blanc en plankton-vinaigrette. Lichte, frisse en zeer smakelijke entrees: je herkent de hand van de vakman.
De maître serveert vervolgens gebraiseerde kalfszwezerik met paddenstoelen, vlier en hooi-jus. En op het andere bord gebraden Anjouduif, stoof van de pootjes, tuinboontjes, taggische olijven, ras el hanout, rauwe cacao en jus van het karkas. Wat een geweldige smaken. Tot slot romige St. Robertkaas met amandel, pistache en speltcrumble.
Klasse.
Restaurant The Millèn
Weena 686
3012 CN Rotterdam
010-430 2333
www.restaurantthemillen.nl
@restaurantthemillen
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.