Schmidt’s Lunchcorner
Het verkooppand van de Rotterdamse groothandel Schmidt Zeevis ligt in de Spaanse polder als een zeeschip in de haven. Het bedrijf werd, na zijn vertrek uit het centrum, heropend door koningin Máxima en het is de plek waarvandaan veel Nederlandse restaurants worden bevoorraad met verse vis, schaal- en schelpdieren. Er is ook een restaurant/winkel en daar kun je, in spreekwoordelijke zin, over de hoofden lopen want de prijzen, de spartelverse koopwaar en de sfeer zijn aanlokkelijk. Veel restaurateurs die na hun aankopen een snelle lunch of een tussendoortje doen, maar ook visliefhebbers en passanten uit heel Zuid-Holland. Zij komen voor een gebakken scholletje, een portie gravad lax, gerookte makreel of een pannetje Zeeuwse mosselen.
Bij glazen frisse albariño (Mar De Ons) proeft ons team gebakken kibbeling van kabeljauw, garnalenkroketjes en gerookte palingmootjes. En sashimi’s van zalm, tonijn, coquille en zeebaars. Heerlijk zilt en vers. En we snoepen van de ‘High C’ etagères vol gerookte aalfilet, Hollandse garnalen, gerookte zalm, butterfly garnalen, gebakken gamba’s en gebakken mosselen. Met geroosterd brood en diverse sauzen.
Een feestje.
Schmidt’s Lunchcorner
Matlingeweg 333
3044 EV Rotterdam
010-214 0673
www.schmidtzeevis.nl
@schmidtzeevis
Dagelijks geopend van ’s morgensvroeg tot 18:00, za. en zo. tot 17:00 uur.
Parkeerplaats.
À la carte.