Restaurant Three
Heerlijke zaak, min of meer in de luwte van de grote stad en drukbeklant: Three in Rotterdam-Hillegersberg. ‘Contemporary Asian Cuisine’ noemen ze zich: klinkt internationaal en daarom is de website volledig in het Engels.
We drinken de mooie, houtgelagerde witte Rioja (Murua) bij een verzameling heerlijkheden uit de keuken. Zoals gebakken gyozas (deegkussentjes) met kipvulling en dipsaus, naast sashimi van zalm, tonijn en king fish met crumble en sojasaus: heerlijk! Ook ceviche van zalm met rode ui, koriander, limoen en kokosmelk, en op het andere bord salade van king crab met groene appel en yuzukaffir: verrukkelijk. En in szechuanpeper gemarineerde plakken biefstuk, en traditionele sushi met ganzenlever als extra smaakaccent.
We zijn er nog niet: er volgen urumaki: grote garnalen met een tempurajasjes, hete mayonaise en viskuit gewikkeld in zalmsashimi en gekaramelliseerde ui. Naast soft shell crab met mayonaise, avocado en zalm. En yakimeshi (Japans gerecht van gebakken rijst). Met kip, groenten, kimchi, lage tempertauur-ei, pinda’s en knapperige ui. Prachtige smaken. Tot slot serveert de gastheer meringues en nog iets zoets.
Een sympathiek en smakelijk concept.
Restaurant Three
Freericksplaats 24
3054 GN Rotterdam-Hillegersberg
010-418 9200
www.restaurantthree.nl
@restaurantthree
Van di. t/m za. geopend vanaf 16:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.