Restaurant 't Ambachthuys
Prachtige locatie in Hillegersberg: een mooi gerestaureerd voormalig gemeentehuisje met veel hout, open keuken (met de antieke schouw er nog in), pentekeningen aan de wand, jonge bediening, beschaafd publiek. Na vele omzwervingen door binnen- en buitenland heeft patron-cuisinier Dimitri Roedoe hier zijn draai gevonden.
We proeven een medaillon van Noorse zalm met gemarineerde groenten, zuring en mosterdijs en dat blijkt een verrassend combinatie van fris-zilte smaken en aangename texturen. De reisgenoot gaat voor steak tartaar met sojaparels, tom kha kai en shiitakes. Ook al zo’n mooi voorgerecht. We drinken er sappige, frisse sauvignon blanc bij uit de Pays d’Oc.
Gevolg door heilbot – goed gebakken, het witte vlees is à point gegaard – met een antiboise-saus, asperges, lamsoren en doperwtjes. Lekker! Op het andere bord een saignant gegaarde ossenhaas met een saus van rode wijn, morieljes en tuinbonen plus (supplement) gebakken eendenlever met truffel. Heerlijk! In het glas nu donkerrode, fluwelige Nero d’Avola uit Sicilië die prachtig past. Tot slot een klassieke (en goed gelukte) souffle met chocolade/vanille-ijs en frambozen.
Aangename zaak.
Restaurant 't Ambachthuys
Kerkstraat 10
3054 NC Rotterdam-Hillegersberg
010-840 3608
www.hetambachthuys.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.