Restaurant, Hotel & Spa. Savarin
Carlos Blankers is de nieuwe chef-kok van het Rijswijkse restaurant Savarin van Patrick van Zuiden, aan de oksel van de A4 en de A13, naast het gelijknamige vijfsterrenhotel. Blankers is een vakman uit Zeeland die op smaak kookt en de elegante Zuid-Hollandse ex-boerderij mede aan het doorstoten is naar de top.
We drinken frisronde Cinquante van chardonnay en viognier (Louis Chèze) en proeven een gerecht van Noordzeekrab met avocado, kamille, kokos en kerrie. Wow, wat een smaken! Ook het vega-tussengerechtje van bloemkool met pernod, wintertruffel en saffraan bekoort. Hier wordt weer uitstekend gekookt, dat is nu wel duidelijk. De Rhônewijn hebben we inmiddels ingeruild voor een andere kanjer uit die buurt: Vacqueyras (Les Christins blanc) van Perrin. Bij kabeljauw met postelein, trompettes de la mort, karnemelk en topinamboer. Grote klasse.
Tot slot is er het bekende kaasdoosjes van het huis, met vijf goed geaffineerde puntjes. En op het andere bord een zoet nagerecht van mandarijn met kastanje, vermouth, marcarpone en kardemom. Mmm! En voor allebei glaasjes zachte dessertwijn.
Het 30-jarige Savarin kan niet stuk.
Restaurant, Hotel & Spa. Savarin
Laan van Hoornwijck 29
2289 DG Rijswijk ZH
070-307 2050
www.savarin.nl
@restaurant.hotel.spa.savarin
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.