Restaurant, Hotel & Spa. Savarin
Het Rijswijkse restaurant Savarin van Patrick van Zuiden, in de oksel van de A4 en de A13 en naast het gelijknamige vijfsterrenhotel, is opnieuw een stapje geklommen op de culinaire ladder. Dankzij de nieuwe chef Richard de Vries die eerder kookte in topzaken door het hele land: hij is een vakman die de elegante Zuid-Hollandse ex-boerderij mede aan het doorstoten is naar de top.
Samen met zijn sous-chefs Pedro Raposo en Roland Knittel maakt De Vries Noordzeekrab in een kleine salade met langoustine, algen, salty fingers en appel. Mooi! Maître-sommelier Eline van Zuiden schenkt er strowitte Oremus Vega Sicilia bij, een blend met Hongaarse tokaj en furmint. Fantastische combinatie. Gevolgd door kreeftenbisque met coquille en bieslook, bij een glas romige Mercurey van Faively.
Kabeljauw komt vervolgens met paling, appelstroop en mosterd, gevolg door smeltend malse runderhaas met groentes en madera. In het glas: donkerrode Beronia reserva van tempranillo, graciano en mazuela, een échte Rioja van grote klasse. Tot slot tulband met mango, kalamansi en tropisch fruit. Bij grand marnier rouge.
Het 30-jarige Savarin kán niet stuk.
Restaurant, Hotel & Spa. Savarin
Laan van Hoornwijck 29
2289 DG Rijswijk ZH
070-307 2050
www.savarin.nl
@restaurant.hotel.spa.savarin
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.