Restaurant Amarone

Jan van Dobben leerde het vak in Franse sterrenzaken, zijn echtgenote Yoshiko Takayama was sommelier bij topzaak l’Arnsbourg in de Elzas (waar zij elkaar leerden kennen). Al vijf jaar zij ze nu de patrons van het elegante restaurant Amarone, in het winkelgebied rond de Rotterdamse Laurenskerk.

Bij een heerlijk glas viognier van Yves Cuilleron proeven wij, na smakelijk amuses, gebakken en gefrituurde langoustines met respectievelijk doperwtencrème, en pesto van peterselie en dragon. En Noordzeekrab met komkommer en zoetzure rettich bij een aangename malvasiawijn ‘Soluna’ (Livon, Venezia Giulia). Op het andere bord kalfszwezerik, goed gegaard, met uitjes en gelei van verjus in een saus van paddenstoelen. Yoshiko combineert dat met rijpe, kruidige, witte grenache uit Catalonië (Herencia Altes)

Hoofdgerecht: uitstekend gegaarde kabeljauw met stukjes inktvis, edamame (jonge sojaboontjes) en schuim van botten van Ibericovarkens. Er wordt Creation Estate bij geschonken, delicate, goudgele wijn van chenin blanc-druiven uit de Zuid-Afrikaanse Hemel en Aarde Vallei. Tot slot twee bereidingen van watermeloen, met geitenyoghurt, kombu en meringue. En een glas zoete Oostenrijkse Spätlese (Tschida).

Klasse!

 

Restaurant Amarone
Meent 72a
3011 JN Rotterdam
010-720 0802
www.restaurantamarone.nl
@restaurant_amarone
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte

Vorige
Vorige

Asian Glories

Volgende
Volgende

Restaurant 't Ambachthuys