Restaurant STER

Terry Priem (chef-kok) en Esther van Otterloo (gastvrouw) kwamen uit hun succesvolle Gastrobar in Kralingen naar de Rotterdamse Honingerdijk om in het voormalige pand van restaurant Fred hun tweede zaak te openen: Restaurant STER. De nieuwe kleur springt je meteen tegemoet: blauw.

Wij proeven dungesneden rauwe coquille met misocrème, avocado en bloedsinaasappelolie: zoet, zilt en mooie zuren bij elkaar, goed gedaan! Naast de heerlijke combinatie van krab en kalfsvlees, die extra smaak heeft gekregen van piccalillymousse en hete wortel. We drinken er een mooie chenin blanc bij uit Zuid-Afrika (Perdeberg), vergist op Frans eikenhout en smakend naar een bak vol fruit.

Applaus is er ook voor het hoofdgerecht van heilbot, uitstekend gegaard en opgediend met doperwten, asperge en morieljes. De chenin blanc voldoet ook hierbij. Op het andere bord een sappig gegaarde Spaanse entrecote ‘Miguel Vergara’ met artisjok, ui en dikke frieten. Er wordt dieprode Nero d’Avola uit Sicilië bij geschonken, rond, sappig en mondvullend.

Tot slot de zoete combinatie van mango, champagne, witte chocolade en limoenblad.

Uitstekend!

 

Restaurant Ster
Honingerdijk 265
3063 AM Rotterdam
010-313 8663
www.restaurantster.nl
@restaurant_ster
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parken in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

River Bar

Volgende
Volgende

Restaurant Renilde