Restaurant Renilde

De opvallende spiegelende bol die het depot is van museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, biedt op de zesde verdieping onderdak aan restaurant Renilde van chef-kok Jim de Jong. In de daktuin en met een spectaculair interieur en een geweldig uitzicht over de stad.

Het is een stralende dag, de zon schittert in het bolvormige bouwwerk en wij nemen de lift naar onze lunchbestemming. We hebben geluk, begrijpen we later, want met lunch krijg je nog een kaart terwijl het dinermenu je wordt voorgeschoteld zonder enige inspraak. Een zorgelijke tendens in de Nederlandse gastronomie.

Daarom laten we ons de zuurdesem-baguette met roomboter en achterham, zelf gekozen immers, extra goed smaken. De reisgenote proeft iets soortgelijks, maar dan met garnalen, appel en bleekselderij. Lekker! We drinken er een fris glas cava bij uit de Penedès, sprankelend en vrolijk makend. Een clubsandwich van zuurdesembrood met kalkoen, kaas, bacon, omelet, tomaat, ijsbergsla is de volgende lekkernij, naast goed gevulde rundvleeskroketten op brood met paddenstoelen en garnalen. Heerlijke middagkost. Het avondmenu doen we een andere keer.

Fascinerende plek.


Restaurant Renilde

Museumpark 24
3015 CX Rotterdam
010 44 19 400
www.restaurantrenilde.nl
@restaurantrenilde
Ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, di. en zo. alleen lunch.
Parkeergarage.
Menu.

Vorige
Vorige

Restaurant STER

Volgende
Volgende

Restaurant & bar Putaine