Restaurant Oogst

Sfeervolle, huiskamerachtige Denneweg-bistro van patron Marcel van der Kleijn (van o.a. Calla’s, Tapisco) met kleine tafeltjes, opvallende kralendecoraties aan de lampen en een keuken die stevig in handen is van Van der Kleijn. Je kunt er sinds 2015 kiezen uit vijfmaal twee menu-mogelijkheden, en dat systeem werkt.

Bijvoorbeeld met ons menu, dat vegetarisch begint met een salade van rode biet met lavas, mierikswortel en gemberbier. Gevolgd door een gebakken coquille met Roscoff ui, gerookt spek en laurier. En als hoofdschotel gebakken rogvleugel met topinamboer en beurre noisette. Dessert: bloedsinaasappel met bruin bier en speculaas. Smakelijk, mooi opgemaakt en eigentijds. We drinken er pinot gris bij uit de Elzas (Marcel Deiss).

Bij een andere gelegenheid valt de keus op een voorgerechtje van Noordzeekrab met dashibouillon, daarna gehakte Zeeuwse platte oester met walnoot, snijboon en codium. Hoofdgerecht: zeebaars op Chinese wijze, met bloemkool en schaaldierensaus. Bij mooie glazen Rheinhessische scheurebe (Weingut Thörle). Tot slot serveert men een heerlijke combinatie van chocolade (80 procent) met olijfolie, banaan en macadamia.

Oogst blijft een heerlijke zaak.

 

Restaurant Oogst
Denneweg 10B
2514 CG Den Haag
070-360 9224
www.restaurantoogst.nl
@restaurantoogst
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, di geen lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Publique

Volgende
Volgende

Restaurant Oker