Restaurant Oker
Aanstekelijk, sympathiek, smakelijk en eigentijds swingend restaurant aan de Denneweg in Den Haag. Van Gastheer Adriaan van der Maas en chef-kok Roy Breugelmans. Een grootsteedse en begeerde locatie in het uitgaansgebied aldaar, met snelle, jonge bediening, een divers publiek en een open keuken waaruit betaalbare schotels komen.
De vriendelijke bedien-studente schenkt glazen Pinot Gris reserve uit de Elzas (Gustave Lorentz) bij welkomstlekkernijen als zuurdesembrood, roomboter en dukkah. En kort daarna bij voorgerechten als sashimi van tonijn en zalm met soja, verse wasabi en ingelegde gember. En tonijntartaar met avocado, komkommer en yuzu. Verrassende smaken, goede textuur en bite, mooi opgemaakt.
Gevolgd door een vegaschotel: truffelrisotto met parmezaan, paddenstoelen en geroosterde hazelnoten. Mooi! Op het andere bord pannenkoekjes die je zelf moet beleggen met gekonfijte eend, komkommer, prei en hoisinsaus uit de bijgeleverde schaaltjes. Hartig, lekker en ongecompliceerd (iets meer saus graag, de volgende keer). In het glas nu een vollere witte wijn uit de Limouxstreek (Terres Amoureuses), een ‘vette’, houtgelagerde Franse chardonnay: een kanjer. Tot slot smakelijk tonkabonenijs met pecannotencrunch en lauwwarme karamel.
Oker blijft een topper.
Restaurant Oker
Denneweg 71
2514 CE Den Haag
070-364 5453
www.restaurantoker.nl
@restaurantoker
Dagelijks lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte