Restaurant Old Dutch
IJsbrant Wilbrenninck is de nieuwe chef van Old Dutch in Rotterdam, en zijn aantreden markeert het einde van een komen en gaan van vertrouwde gezichten hier. Zoals Aad van der Stel die na 42 jaar opstapte als eigenaar, en Jan Wieger van der Linden en Roeland Voerman die hem opvolgden. En maître Remo Molenaar die van Kaat Mossel overstak naar Old Dutch.
Zijn collega, bedrijfsleider Joseph Amhamai, serveert ons gillardeau-oesters, en sashimi van tonijn, met sesamkletskop, soja en avocadocrème. Zilte heerlijkheden die je op je gemak – niemand schijnt hier haast te hebben – degusteert in die grote eetzaal met ruime tafelschikking, wit linnen en een decor van art déco en Jugendstil.
We drinken boterige Grand Ardèche van Louis Latour bij Hollandse asperges met gerookte zalm en roerei en stappen dan over op het hoofdgerecht. Ierse ossenhaas, perfect gegaard, met kastanjepaddenstoelen en groene pepersaus. Op het andere bord krokant gebakken kalfszwezerik met langoustine, kreeftenhangop, gegrilde groene asperges en truffelschuim. Uitstekend. Tot slot kaasjes met garnituur.
Old Dutch kán niet stuk.
Restaurant Old Dutch
Rochussenstraat 20
3015 EK Rotterdam
010-436 0344
www.olddutchrotterdam.nl
@restaurantolddutch
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeergarage in de buurt.
Menu’s en à la carte.