Restaurant Nerello
Roberto Barbagallo baat op de Rotterdamse Oostzeedijk met succes het Siciliaanse restaurant Nerello uit. In een, ten opzichte van de straat, ietsje verdiept gelegen horecapand met terrasjes buiten, en binnen twee lange, hoge eetzalen met houten vloeren en kunst aan de muren. Hij houdt zich staande door een beproefde combinatie van kwaliteit, originaliteit, vriendelijkheid én een aangename locatie.
Wij proeven een verrukkelijk taartje van ricotta met verschillende soorten paddenstoel. En vitello gamerato, een soort carpaccio die is opgebouwd uit platgeslagen black angusvlees met lenteuitjes, parmezaan, olijfolie, citroen en aan tafel geschaafde truffel. Heerlijk! Er wordt een mooie pinot grigio bij geschonken (Sachetto).
Gevolgd door rigatoni pasta met witte kalfsragout en gedroogde paddenstoelen. Ook als zo’n smakelijk gerecht. In het glas fonkelt nu donkerrode Valpolicella ripasso (Tedeschi), passend, vol en zacht. De hoofdgerechten zijn iets ‘gewoner’. Zeebaars met gegratineerde aardappelplakjes uit de oven met citroentijmsaus. Naast dungesneden zwaardvis, opgerold met citroensaus en gemalen pistachenoten tot een soort loempia. Zeer smakelijk allemaal. Ter afsluiting vallen we voor de ’torta capresa con salsa inglese’.
Nerello is een heerlijke zaak.
Restaurant Nerello
Oostzeedijk 344
3063 CC Rotterdam
010-720 0801
www.nerello.nl
@nerello_rotterdam
Di. t/m za. geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.