Restaurant In Den Rustwat

Marcel van Zomeren kookt al 25 jaar in dit mooie boerderijrestaurant en de gasten blijven komen. Geen wonder, want de keuken is uitstekend, de wijnkeus goed, en de locatie, met ruim terras, sfeervol. De Oranjerie van het complex is aan de ‘eetzaal’ toegevoegd waardoor iedereen wat ruimer zit.

Wij smullen van een hoorntje met geitenkaascrème en rode biet bij een mooie huiswijn uit de Gascogne. Voor de entrees schakelen we over op frisse sauvignon blanc, l’Esparrou uit de Languedoc. Bij op de huid gebakken zeebaars met schuim van dragon en pinda, salty fingers, avocado en burrata. Op het andere bord gemarineerde runderborst met gefrituurde oester en in soja gemarineerde komkommer. Veel smaak en bite

Twee visjes vormen de hoofdgerechten. Kabeljauw voor de een, schelvis voor de ander. De kabeljauwfilet is gegrild en komt met een wortelgarnituur met citroensaus en crème van pastinaak. De schelvis is krokant gebakken – wat een heerlijke en onderschatte vis is dit toch – en komt met Noordzeekrab. De maître schenkt er krabjus bij. Lekker!

Tot slot appeltaart met boerenjongensijs.

 

Restaurant In Den Rustwat
Honingerdijk 96
3062 NX Rotterdam
010-413 4110
www.idrw.nl
@indrwrotterdam
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren voor de deur.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Joelia

Volgende
Volgende

Il Gattopardo