Il Gattopardo
Chef-kok Salvatore Randazzo en gastheer Vincent Muller zijn de eigenaren van Il Gattopardo op de kop van het ‘culinaire’ Deliplein in Katendrecht. De ooit als buurtwinkel opgezette locatie met een (gerestaureerde) oude grenenhouten vloer is ingericht met witgedekte tafeltjes, een driezitsbank, een grote bar en een halfopen keuken. De keuken is traditioneel Siciliaans en serveert o.a. crème brûlée van octopus en aardappel, spaghetti al limone met roze garnaal, en konijn met vetspek van zwart wildzwijn.
Wij kiezen voorgerecht ‘Scampo’ dat langoustines brengt in een saus van de Siciliaanse supertomaat datterino. Prachtig! Door de saus is crème van burrata gemengd die de gebakken schaaldieren extra smaakreliëf geeft. We drinken er aangename Vermentino di Sardegna bij (Tenuta Soletta).
Gevolgd door ‘Cappelletto’, pastahoedjes gevuld met een pesto van pistache en saus van buffelmelk, plus het Siciliaanse vetspek. Verrukkelijk. En daarna een ook al zo lekker hoofdgerecht van tonijn ‘in agro dolce’: visvlees met rode ui in zoetzuur met munt. Tot slot een selectie van Italiaanse kaasjes met een glas Montepulciano.
Klasse op de Kaap.
Il Gattopardo
Deliplein 2
3072 ZK Rotterdam
010-840 4019
www.ilgattopardo.nl
@ristorante_ilgattopardo
Woe. t/m za. geopend vanaf 18.00 uur, zo. vanaf 16:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.