Restaurant in den Doofpot
Prachtig, uit twee 17e eeuwse grachtenpandjes opgetrokken, restaurant in het centrum van Leiden: In den Doofpot, kortweg IdD genoemd. Van Anton Verschelling (gastheer-sommelier) en Patrick Brugman (chef-kok). Die hun klandizie rekruteren uit stadgenoten, studenten(ouders) en toeristen. Hun kaart is klassiek Frans-Italiaans met moderne accenten, hun wijnkaart fenomenaal.
Bij Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc (Eradus) beginnen wij met gekaramelliseerde ganzenlever en eendenborst met balsamicostroop, en een minikopje maïskip-velouté. Mooie welkomsthapjes. Gevolgd door salade van kropsla met basilicumvinaigrette en een stukje gegrilde griet met flinters gedroogde Serranoham. Op het andere bord heerlijkheden als langoustine met oester en vlierbloesem, tonijn met hamachi, watermeloen en dashi-vinaigrette. Mooie entrees.
Daarna gebakken zeebaars met luchtige aardappelmousseline en jus van gevogeltebouillon. Naast de rauwe versie van dezelfde vis, met citrus, gefermenteerde asperge en steranijs. Verrukkelijk. De sommelier schenkt er een schitterende wijn bij: Condrieu La Chambée (Cuilleron-Gaillard-Villard).
Het smakelijke pièce van lam met baba ganoush, harissa en muntjus, naast wagyuvlees met shiitake-ravioli’s en saus van eekhoorntjesbrood voor de tafelgenoot, wordt afgerond met een kleurig dessert van yoghurt, rood fruit en roos.
Uitstekend!
Restaurant in den Doofpot
Turfmarkt 9
2312 CE Leiden
071-512 2434
www.indendoofpot.nl
@indendoofpot
Zo. gesloten, rest van de week diner, vrij. en za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.