Restaurant La Diva

Niet de gast maar de chef bepaalt wat er vanavond gegeten wordt: ook restaurant La Diva van Frank (chef-kok) en Kim (gastvrouw) Hakkenberg in Leiden doet mee aan die mode. Ze noemen dat ‘verrassingsmenu’ en gelukkig pakt die Russische roulette in ons geval goed uit.

Coquilles krijgen we, gemarineerd met yuzu en hazelnoot en geserveerd op een mouse van parmezaan met hazelnootjes en mierikswortel. Heerlijk! De wijn harmonieert: riesling ‘Alte reben’ (Van Volxem, Moezelstreek). Ook de asperges op het andere bord bevallen. Perfect gegaard en opgediend met katenspek, zacht gegaarde eidooier, aardappelkrokant, Hollandaisesaus, en haringkaviaar.

Voor de hoofdgerechten stappen we over op een overbekende rode Toscaan: Chianti classico van top-wijnmaker Querciabella (ooit proefden we zijn goudgele Batár en die wensen we iedereen toe). Ravioli op het ene, en poulet noir op het andere bord. De ravioli van gestoofde lamsnek met ratatouille, schuim van gepofte knoflook, aardappelkaantjes met raz el hanout. En het biologische boerderijkippetje op de huid gebakken en geserveerd met gevulde morielje en crèmesaus ervan, bloemkoolbereidingen en pommes Anna. Uitstekend. Tot slot kaasjes met biergelei en dadel-vijgenbrood.

 

Restaurant La Diva
Noordeinde 23
2311 CA Leiden
071-566 1298
www.restaurantladiva.nl
@restaurantladiva
Di. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu.

Vorige
Vorige

The Bishop

Volgende
Volgende

Restaurant in den Doofpot