Restaurant Huson
Enige jaren geleden nam Mark van Wijngen, toen souschef, de zaak over van Frank Huson en het gaat hem voor de wind in dit mooie restaurant in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier. Hij handhaafde de naam Huson en bedient nu zijn gasten in twee geschakelde ruimtes met chique inrichting én een voorterrasje.
Wij proeven heerlijke tonijn met soft-shell krab, avocado, tomatensorbet en wasabi, naast klassieke carpaccio met parmezaan, bieslook, spekjes en olijfolie. Mooi! Er wordt bloemige Côtes du Rhône (Carnignan) bij geschonken: mooie match. Geroosterde zalm komt dan in tempura, met komkommer en yuzu. Op het andere bord tonijn en krab, geserveerd met avocado, tomaatsorbet en wasabi, prachtig opgemaakt en heel smakelijk. Naast een soort vitello tonnato van malse tonijn met een ansjovisje erop, zachte kalfssukade en tonijnsaus. Mooi gedaan en vooral lekker.
Daarna krokant gebakken schelvis met reepjes knolselderij, lavas en vadouvan, naast maïskip met tijm, knoflook, citroen en gegrilde Romeinse sla. Mooi! Bij glazen Spaanse Pagos de Ariz, rosé van garnachiadruiven. Tot slot broodboterpudding met appel, kaneel en crème suisse.
Chapeau!
Restaurant Huson
Scheepstimmermanslaan 14
3011 BS Rotterdam
010-413 0371
www.huson.nl
@restauranthuson
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.