Héroine Restaurant & Bar
Restaurant Héroine werd opgericht door Eva Eekman en Michael Schook (chef-kok) en het bevindt zich in het historische Industriegebouw in het hart van Rotterdam. Eenvoud en luxe komen hier samen in ‘verplichte’ menu’s met gerechten die geïnspireerd zijn op keukens van over de hele wereld.
In een jaren ’70-decor van hout, rood- en groentinten, open keuken, hoog plafond en kunst kiezen wij voor het chefsmenu. Omdat je daar minimaal vijf gangen van dient te nemen, hebben twee van onze dames, die doorgaans slechts twee (voor)gerechten kiezen, het uitje laten afweten. Moedig gaan wij, de Culi-Diehards, er alléén tegenaan.
Tartaar van met mezcal gepekelde heilbot met citroencrème, jalopeño-vinaigrette en oscietra-kaviaar is een heerlijke opening, gevolgd door een ‘62 graden ei’ met (crème van) gerookte knolselderij, tapenade van pijnboompitten, boerenkoolchips en truffel. We drinken er chenin blanc uit de Loirestreek bij – de verrukkelijke Savennières – en weten meteen dat we die zullen doordrinken bij alle volgende gerechten. Zoals o.a. de rouleau van parelhoen met eigen jus met yuzu, eendenlever, pompoenpitcrème, zuurkoolsalade en aardpeerchips. Tot slot geitenyoghurtmousse met bloedsinaasappel.
Geweldige zaak.
Héroine Restaurant & Bar
Kipstraat 12
3011 RT Rotterdam
010-310 0870
www.restaurantheroine.nl
@restaurant_heroine
Do. t/m di. geopend vanaf 18:00 uur, za. en zo. ook lunch.
P-Kipstraat.
Alleen menu’s.