Restaurant Glaswerk

In het vernieuwde Binckhorstgebied aan de Voorburgse kant van Den Haag streek restaurant Glaswerk in 2018 neer in de verlaten verffabriek aan de Trekvliet en de Fokkerhaven. Ruimte is hier de grootste troef, zowel voor parkeren als voor een terras aan het water.  Chef-kok Martijn Lagrand en gastvrouw Rosalie Brand zorgen voor de gasten die vanuit de hele agglomeratie rond de Residentie hier naartoe komen. Paling met hangop en grapefruit kun je bestellen, naast kalfswang met bundelzwem en rammenas. En zeebaars met mosselen en boksoi.

Wij gaan voor de steak tartaar met oester en jalapeño (heerlijk!) en voor Noordzeekrab met zee-egel en rettich. Prachtige voorgerechten, verrassende smaakcombinaties. Met een koel glas witte wijn uit de Zuid-Rhône erbij: Les Vins de Vienne van viognier, chardonnay, marsanne en sauvignon blanc. Gevolgd door coquille met knolselderij en ponzu. Zilt en aards met een Oosters zuurtje: geweldige smakencombi. Op het andere bord zwezerik met prei en tuinboon. Bij glaasjes rode rioja (Lopez de Haro). Ook al zo verrassend. Tot slot delen wij vier (4!) madeleines bij wijze van dessert.

Interessante zaak.

Restaurant Glaswerk
Fokkerkade 14
2516 CC Den Haag
070-214 9164
www.glaswerkdenhaag.nl
@restaurantglaswerk
Di. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Impero Romano

Volgende
Volgende

Garuda by Ron Gastrobar Indonesia