Garuda by Ron Gastrobar Indonesia
Het beroemdste en oudste Indonesische restaurant van Den Haag, Garoeda, is na een faillissement herrezen door toedoen van superkok Ron Blaauw en vertegenwoordigers van restaurantfamilie The Harbour Club. De naam is veranderd in ‘Garuda by Ron Gastrobar Indonesia’, maar iedereen zegt nog gewoon “Garoeda” en het iconische jugendstilpand uit 1949 is van onder tot boven gerestyled. Geen wajangpoppen meer maar de moderne keuken van de chefs Agus Hermawan en Brian Whyte op de begane grond tot en met de rooftop-cocktailbar.
Den Haag – nog dromend van ‘Ons Indië’ – moest even wennen aan de ‘nieuwkomers’ en aan hun ‘fusion’, maar inmiddels zie je achter de ronde glasramen weer volle tafels met tevreden gasten. Die kroepoek en satésaus proeven. En, net als wij, een ‘Indische’ rijsttafel, Met Sumatraanse daging rendang, babi ketjap en de satés ayam en kambing. We drinken er heerlijke Provencerosé bij van Château Miraval.
Nog meer lekkers: sambal goreng telor, sajoer lodeh en seroendeng. En tahoe ketoprak, gado gado, atjar en pisang goreng. Aromatisch, hartig en zoetzuur met texturen van mals tot ‘krak’.
Aanwinst.
Garuda by Ron Gastrobar Indonesia
Kneuterdijk 18a
2514 EN Den Haag
070-743 5187
www.garuda-denhaag.nl
@garuda_denhaag
Woe. t/m zo. geopend vanaf 16.00 uur.
P-garages in de buurt.
Menu’s en à la carte.