Impero Romano
In het Haagse Centrum 2005-kwartier vinden we het populaire Italiaanse restaurant Impero Romano, drukbeklant en tot diep in de avond de kookbereid. Van patron Umberto de Giuseppe en chef-kok Fabio Merico, neven van elkaar die elkaar in Nederland herontmoetten.
Wij laten ons ompraten tot een carpaccio à la Caprese: de bekende plakjes ossenhaas (gemarineerd in maagdelijke olijfolie en citroen) met parmezaan (“de enige kaas die erbij hoort”), rucola (“de enige sla die erbij past”) en wat druppeltjes truffelolie plus die caprese: tomaatplakken met sneetjes mozzarella di buffalo (“vers overgevlogen uit Napels”). Bijzonder!
Gevolgd door een visduo: dorade, gemarineerd in olijfolie met rozemarijn en laurierblad, kort gegrild en daarna gegaard in de oven. En zeebaars, volledig ingepakt in zout waaraan witte wijn en sinaasappelsap waren toegevoegd, en in de oven gegaard. Aan tafel uit zijn harde zoutkorst getikt en samen met de gefileerde dorade op het bord gepresenteerd. Bij spaghetti ‘al vongole’, met schelpdiertjes. Onverwacht en heerlijk!
Tot slot een plateautje Italiaanse kazen met daarna, bij de koffie, een glaasje limoncello.
Heerlijk Italiaans adresje in de Residentie.
Impero Romano
Kazernestraat 146
2514 CW Den Haag
070-363 2425
www.imperoromano.nl
@impero_romano
Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.