Restaurant FRED
De gelouterde patron-cuinier Fred Mustert heeft zijn restaurant Fred verplaatst van de Rotterdamse Honingerdijk naar The Terraced Tower, aan de Boompjes. Ook daar scoort hij met zijn creatieve kookstijl die gebaseerd is op de klassieke Franse cuisine, met een eigen draai. Schaal- en schelpdieren en primeurgroenten zijn Musterts lievelingen. Ingebed in fraaie zuren om alles luchtig te houden.
Ons menu begint met rauwe ossenhaas, fijngesneden en op smaak gebracht met piccalilly en zoetzure ui en afgewerkt met milde mosterdcrème en een sesamkletskop. Een prachtige amuse. Gevolgd door dunne, rauwe plakjes coquille in saus van Noilly Prat, met haringkaviaar en basilicumolie. Erop blokjes zilte hamachi, appel en avocado. Mooi!
Gevolgd door wilde zeebaars uit de oven, opgediend met een salade van witlof, vanille en citrusfruit en met een luchtige mousse van mayonaise en sinaasappelolie. In het glas: Chassagne-Montrachet (Fontaine-Gagnard).
Hoofdschotel is Lozèrelam. Malse plakken van het rugstuk, naast vlees van de lamsnek, gestoofd in eigen jus. Asperges en seizoensgroenten erbij, opgestoofd met boter en fleur de sel en romige aardappelen.
Topzaak.
Restaurant FRED
Boompjes 41
3011 XB Rotterdam
010-212 0110
www.restaurantfred.nl
@restaurantfred
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. geen lunch.
Parkeergarages in de buurt.
Menu’s en à la carte.