Gastrobar STER
Terry Priem, culinaire autodidact, en zijn echtgenote Esther van Otterloo baten nu restaurant STER aan de Honingerdijk uit, maar hier begon hun carrière. Nog steeds zijn ze de patrons in dit aangename hoekpandje in Kralingen. De gasten eten op de begane grond of op de entresol waar ze tegen een graffitiwand aankijken die de chef zelf heeft gespoten.
Wij snoepen van bites als pata negra, en oesters met appel, sjalot, framboos en passievrucht en we drinken frisse Nittnaus chardonnay uit het Oostenrijkse Burgenland. Het voorgerecht van ons lunchmenu is grove tartaar van rauwe gemarineerde dorade aangemaakt met grapefruit, kalamansi en groene kruiden. Mooi! Gevolgd door tataki van diamanthaas met meloen, komkommer en sesam. Ook prima.
Ibericovlees (ietsje hard) met kers, mousseline, courgette en pulled pork is het smakelijke pièce. Bij glazen donkerrode Rosso di Montalcino (Altesino), smakend naar kersen, rijpe pruimen en (Sloveens) eikenhout: bijna een Brunello. Tot slot een uitstekend kaasplateau, naast een zoete combinatie van perzik, framboos, panna cotta, sorbet en crumble. Bij glaasjes mildzoete Pacherenc.
Aangename zaak.
Gastrobar STER
Jericholaan 82b
3061 HH Rotterdam
010-785 2712
www.gastrobarster.nl
@gastrobar_ster
Di. en woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.