Restaurant Fitzgerald
Fitzgerald in Rotterdam werd door de stichter, Danny Gonzalez, vernoemd naar de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald. Het restaurant wordt nu geleid door Michael Verhagen, die al de chef was, en maître-sommelier Bas van Beveren die in Het Wereldmuseum samenwerkte met Verhagen. Het restaurant bevindt zich aan de Oude Haven, vlakbij het bekende Witte Huis.
Na gebrande oesterzwam met mayonaise en gezouten kappertjes proeven wij gegrilde pancetta met zoetzure rabarber, linzen en sap van jonge spinazie. Bij een mooi glas Muskat Ottonel (Heinz Velich) uit het Oostenrijkse Burgenland. Geweldige binnenkomers. Gevolgd door geelvintonijn met radijs, bergamot en rettich (lekker!) naast à point gebakken coquille met garnituur van witlof, zilverui en parmezaan. We drinken er een mooi glas Ossian Rueda-verdejo bij. En daarna Zuid-Afrikaanse chenin blanc (Brookdale, Paarl) bij twee vis-hoofdgerechten. Snoekbaars met paling op het ene bord, geserveerd met zuurkool en appel. En tarbot op het andere, met cantharel, knolselderij en truffel. Tweemaal perfecte cuisson en veel smaak. Tot slot chocoladesoufflé met bloedsinaasappel, munt en karamel.
Fitzgerald is uitstekend.
Restaurant Fitzgerald
Gelderseplein 49
3011 WZ Rotterdam
010-268 7010
www.restaurantfitzgerald.com
@restaurant_fitzgerald
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, di. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.