FG Restaurant
Meesterchef en smaakcomponist François Geurds ontvangt zijn gasten in draaiende kuipfauteuils en met een ‘verplichte’ keuze van bestek, maar je voelt je verwend omdat zijn smakensymfonie onverwachte sensaties, gedurfde vondsten en tongstrelende combinaties omvat. In zijn FG Restaurant onder de Rotterdamse Hofbogen blijken zijn creaties culinaire poëzie.
Bij glazen Le Grand Blanc van Provencedruiven (Milan) proeven we weer zijn piccalillyijsje en de onweerstaanbare canelé de Bordeaux gevuld met biologische eendenlever. Naast rode mul met zoetzuur van sjalot en tom kha kai. En supermalse kreeft met pastinaak, waterkers en gerookte boter. Visitekaartjes van een superieure keuken.
Gevolgd door schol, perfect gegaard. Met parelgort, scheermessen, crumble van zwarte olijf, tomaatstructuren, krokant van citroenmelisse en verrukkelijk schaal- en schelpdierenschuim. Aberdeen Angusbief komt daarna met eigen stoof en zoetzuur van koolrabi. Gepocheerd en mals, met wortel, enoki, asperges en in runderbouillon en ponzu gegaarde zuurkool. Plus tartaar en sukade van rundvlees. Er wordt donkerrode Portugese Luyt reserva (Douro) bij geschonken. Tot slot biscuit van Bastognecrumble, gezouten karamel met pure chocolade en bladgoud, en dulce de leche met mango-ijs
Grote klasse! .
FG Restaurant
Katshoek 37b
3032 AE Rotterdam
010-425 0520
www.fgrestaurant.nl
@francoisgeurdsgroup
Do-vrij-za. geopend voor diner, vrij. en za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s